Elopak

Fikk LAN-ytelse i WAN

Hvordan levere forretningskritiske programmer fra sentralt datasenter uten å kjøpe mer båndbredde? Elopak fant svaret i Riverbed. "Ikke vent for lenge med WAN-optimalisering", er industrigigantens råd til andre.

Det er en kjensgjerning at flaskehalser i nettverket oppstår selv om man har nok båndbredde. dette lærte Elopaks IT-avdeling på den harde måten etter å ha avsluttet et konsoliderings- og sentraliseringsprosjekt av deres datasenter i 2008. Som en av landets største industribedrifter med virksomhet i over 40 land, er deres IT-infrastruktur kritisk for forretningsdriften. Om lag 3 000 brukere avhenger av raske, stabile og sikre tjenesteleveranser.

Tilnærmet alle tjenester leveres til WAN.miljø på flere kontinenter. IT-verktøy som servere, mailsystemer, databaser, webportaler og applikasjoner er sentralisert, deriblant syv båndbreddekrevende applikasjoner som brukerne behøver daglig.

"Ytelsen på linjene var langt under våre krav. Trafikkmengden hadde nådd et tak i forhold til hva infrastrukturen klarte. Alt gikk tregere, responstidene var uforholdsmessig lange, og brukerne var misfornøyde", sier Arnt Hoaas i Elopaks IT-avdeling. Kjøp av mer båndbredde ble forkastet før det i det hele tatt ble seriøst vurdert. Selskapet trengte primært funksjonalitet som bedret trafikkflyt ved å optimalisere innhold sendt mellom lokasjonene.

Soleklart valg
Løsningen fant selskapet selv i Riverbed. "Riverbeds teknologi svarte på våre utfordringer på den beste måten, og vi så raskt at den ville passe godt inn i vårt miljø", sier Hoaas.
Neste skritt var en anbudskonkurranse for å finne riktig løsningspartner. Proact ble foretrukket.
"Vi trengte en kyndig leverandør med god kunnskap om Riverbed og som ga oss tilgang til deres dyktigste eksperter. Proact var ikke bare fleksible, men også til stede i andre markeder der vi hadde behov for lokal support", sier Hoaas.

I felleskap startet partene planleggingen og utrullingen av et forprosjekt. Dette ble gjennomført på ti lokasjoner og i det sentrale datasenteret. Testen varte i fire måneder, den største og mest omfattende Riverbedtesten som Proact har vært med på. "Forprosjektet var stort. Det er ikke ofte man tar med så mange lokasjoner i en testfase, men for oss var det svært viktig at det var gjennomført så realistisk som mulig", sier Hoaas.

Les mer. Last ned PDF-filen

Pixel code